Saturday, February 26, 2011

perfect two...

i love this song very much.. why?? it is because of the lyrics. it's simple but perfect..it's all about two person whose are in love and hope they are perfect match. and i am one of them who really hope that one day i'll find someone who will complete my life. i am waiting for that moment and i believe he will come. insyallah..

You can be the prince and I can be your princess
You can be the sweet tooth I can be the dentist
You can be the shoes and I can be the laces
You can be the heart that I spill on the pages
You can be the vodka and I can be the chaser
You can be the pencil and I can be the paper
You can be as cold as the winter weather
But I don't care as long as were together

i love this part so much.
this is showing that HE has determinate out destiny..our life's partner..
everyone will belong to someone..everyone have their own destiny..
even though we manage to find someone that we really love, but dont ever and ever forget that ALLAH, determinate everything..
WE PLAN AND HE DECIDE...
it's QADA' and QADAR...
just accept it and believe that there is a wisdom..
everything happen for a reason..
Perfect two remix auburn
This MP3 was found at Dilandau MP3


Verse1
You can be the peanut butter to my jelly
You can be the butterflies I feel in my belly
You can be the captain
And I can be your first mate
You can be the chills that I feel on our first date
You can be the hero
And I can be your side kick
You can be the tear
That I cry if we ever split
You can be the rain from the cloud when it's stormin'
Or u can be the sun when it shines in the mornin'

Don't know if I could ever be
Without you 'cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need
Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause you're the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two
We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/a/auburn/perfect_two.html ]
You can be the prince and I can be your princess
You can be the sweet tooth I can be the dentist
You can be the shoes and I can be the laces
You can be the heart that I spill on the pages
You can be the vodka and I can be the chaser
You can be the pencil and I can be the paper
You can be as cold as the winter weather
But I don't care as long as were together

Don't know if I could ever be
Without you 'cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need
Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two
We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

You know that I'll never doubt ya
And you know that I think about ya
And you know I can't live without ya
I love the way that you smile
And maybe in just a while
I can see me walk down the aisle

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry
Hook
Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for u)
U take the both of us (of us)
And were the perfect two
Were the perfect two
Were the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two(yeah, yeah)


More lyrics: http://www.lyricsmode.com/lyrics/a/auburn/#share

Tuesday, February 15, 2011

pesanan Kekasih ALLAH kepada umat baginda

Khutbah ini disampaikan pada 9hb Zulhijjah

Tahun 10 Hijriah di Lembah Uranah, Gunung Arafah

alt

Wahai manusia, dengarlah baik-baik apa yang hendak kukatakan, Aku tidak mengetahui apakah aku dapat bertemu lagi dengan kamu semua selepas tahun ini. Oleh itu dengarlah dengan telti kata-kataku ini dan sampaikanlah ia kepada orang-orang yang tidak dapat hadir disini pada hari ini.



Wahai manusia, sepertimana kamu menganggap bulan ini dan Kota ini sebagai suci, maka anggaplah jiwa dan harta setiap orang Muslim sebagai amanah suci.Kembalikan harta yang diamanahkan kepada kamu kepada pemiliknya yang berhak.Janganlah kamu sakiti sesiapapun agar orang lain tidak menyakiti kami lagi. Ingatlah bahawa sesungguhnya, kamu akan menemui Tuhan kamu dan Dia pasti membuat perhitungan diatas segala amalan kamu. Allah telah mengharamkan riba, oleh itu segala urusan yang melibatkan riba dibatalkan sekarang.

Berwaspadalah terhadap syaitan demi keselamatan agama kamu. Dia telah berputus asa untuk menyesatkan kamu dalam perkara-perkara besar, maka berjaga-jagalah supaya kamu tidak mengikuti dalam perkara-perkara kecil.

Wahai Manusia Sebagaimana kamu mempunyai hak atas isteri kamu mereka juga mempunyai hak di atas kamu. Sekiranya mereka menyempurnakan hak mereka keatas kamu, maka mereka, juga berhak untuk diberi makan dan pakaian dalam Susana kasih sayang. Layanilah wanita-wanita kamu dengan baik dan berlemah-lembutlah terhadap mereka kerana sesungguhnya mereka adalah teman dan pembantu kamu yang setia. Dan hak kamu atas mereka ialah mereka sama sekali tidak boleh memasukkan orang yang kamu tidak sukai kedalam rumah kamu dan dilarang melakukan zina.

Wahai Manusia, dengarlah bersungguh-sungguh kata-kataku ini, sembahlah Allah, dirikanlah sembahyang lima kali sehari, berpuasalah di bulan Ramadhan, dan tunaikankanlah zakat dari harta kekayaan kamu. Kerjakanlah Ibadah Haji sekiranya kamu mampu. Ketahui bahawa setiap Muslim adalah saudara kepada Muslim yang lain. Kamu semua adalah sama; tidak seorang pun yang lebih mulia dari yang lainnya kecuali dalam Taqwa dan beramal saleh.

Ingatlah, bahawa, kamu akan menghadap Allah pada suatu hari untuk dipertanggung jawabkan diatas segala apa yang telah kamu kerjakan. Oleh itu Awasilah agar jangan sekali-kali kamu terkeluar dari landasan kebenaran selepas ketiadaaku.

Wahai Manusia, tidak ada lagi Nabi atau Rasul yang akan datang selepasku dan tidak akan ada lain agama baru. Oleh itu wahai manusia, nilailah dengan betul dan fahamilah kata-kataku yang telah aku sampaikan kepada kamu. Sesungguhnya aku tinggalkan kepada kamu dua perkara yang sekiranya kamu berpegang teguh dan mengikuti kedua-duanya, necaya kamu tidak akan tersesat selama-lamanya. Itulah ALQURAN dan SUNNAHKU.

Hendaklah orang-orang yang mendengar ucapanku, menyampaikan pula kepada orang lain. Semoga yang terakhir lebih memahami kata-kataku dari mereka yang terus mendengar dariku. Saksikanlah Ya Allah, bahawasanya telah aku sampaikan risalahMu kepada hamba-hambaMU.

Monday, February 14, 2011

i realize something



hari ni banyak benda menyedarkan aku tentang realiti dan hakikat sebenar sebuah kehidupan. hidup tak selalunya indah dan hidup ini tidak semuanya sempurna. mungkin di mata insan yang kehidupan kita cukup sempurna tapi masih ada kekurangan di dalamnya tanpa disedari oleh mereka.

ada tiga kisah yang aku dengar dari seorang insan. dan hati aku ini begitu tersentuh dek kelalaian dan kesilapan aku. kisah pertama inilah yang amat menyentuh hati seorang anak ini. seorang anak yatim yang agak susah kehidupannya kerana mengharapkan seorang ibu tunggal membanteng tulang untuk menyara kehidupan anak-anak mereka. setiap kali mengakhiri perbualan pasti tidak lekang dari bibirnya menyebut,"kakak sayang ibu". dan aku mula terfikir adakah aku selalu menyebut "ila sayang mak, ila sayang ayah" setiap kali aku berbual di telefon????honestly, jarang aku cakap mcm tu kat parents but dengan someone else aku senang nak say I LOVE YOU..

and aku mula sedar bahawa aku ini bukan la anak yang baik. bila aku nk berubah???
BELLA, YOU'RE THE ONLY ONE WHO CAN MAKE A CHANGE. NOBODY ELSE.

one more yang buatkan aku tersedar dengan realiti sebuah kehidupan ialah, kisah seorang teman yang kehidupan keluarganya agak susah. aku bersimpati dengan nasib yang menimpa keluarga teman ku ini. dan aku tahu dia sangat bersyukur dapat masuk ipg ni. same goes to me actually. satu ayat dia yang aku sangat terasa dan tersedar ialah, kerana kesusahan inilah yang membuatkan dia tidak merasai keseronokan yang aku dan teman2 yang lain rasa. kerana inilah juga dia tidak terfikir untuk BERCINTA....dia ingin membalas jasa dan pengorbanan ibu bapa nya dulu. aku juga begitu tapi dalam masa yang sama aku ignore arahan parents aku. tak bagi kawan tapi kawan juga. tak bagi contact tapi still contact.

huh..bella, macam mana lah nak balas jasa mereka kalau kau still tak dengar cakap mak ayah kau..BELLA..BELLA..BELLA


aku sedar bahawa banyak lagi realiti kehidupan yang aku belum rasa. kadang-kadang takut nak hadapi realiti itu tapi sampai bila nak hidup dalam fantasi yang direka oleh khayalan sendiri? fikir-fikirkanlah...semoga masih ada lagi ruang dan kesempatan untuk aku merasai sebuah kehidupan yang diredhai-NYA..amin.

Thursday, February 10, 2011

HIJRAH

setiap kali kita ingin melakukan perubahan perkara yang penting yang perlu ada dalam hati ini ialah BERANI.

Adakah kita berani untuk melakukan perubahan?
adakah kita berani untuk menghadapi kesan daripada perubahan tersebut?

kita seringkali memikirkan pendapat orang lain tentang perubahan yang akan kita lakukan dengan erti kata lain kita selalu memikirkan apa yang orang akan kata. sepatutnya dalam usaha kita ingin melakukan perubahan terutamanya tentang imej dan personaliti ke arah yang lebih baik setiap kata orang itu perlu sama sekali di tolak ke tepi. biarlah mereka dengan kata2 mereka yang negatif itu. yang penting dalam hati ini kita tahu betapa kita mengharaokan perubahan iitu membawa kebaikan dalam hidup kita. setiap yang berlaku ada hikmahnya. maka, teruskanlah perubahan yang baik itu dengan hati yang ikhlas tanpa dipaksa dan anggaplah kata-kata orang itu sebagai satu cabaran untuk kita menjadi yang seorang muslim yang lebih baik. insyaAllah, sebaik-baik janji.

*peringatan buat diri ini yang masih mencari-cari kehidupan yang diredhai-NYA. Semoga Allah berikan kita semua hidayah dan petunjuk untuk kita sama-sama melakukan hijrah ini.




Tuesday, February 8, 2011

think about it!



Dear Parents. Jasmine was in a relationship with a dirty homeless boy named Aladdin. Snow White lived alone with 7 men. Pinnochio was a liar. Robin Hood was a thief. Tarzan walked around without clothes on. A stranger kissed sleeping beauty and she married him. Cinderella lied and snuck out at night to attend a party. You can't blame us. We were taught to rebel since a young age.

Monday, February 7, 2011

one post please...

i wanna post something..
but then, something to be done first..
wait ya bella..

Tuesday, February 1, 2011

semalam...

actually tak tau nk post ape..tapi tangan ni gatal jugak nk share menaip...
hurmm...nak story morry pasal apa ye....

semalam...mood aku agak baik untuk layan anak2 buah..
petang aku bawak kanak2 riang ni pegi main kat playground..
okay...*saya teringat zaman kanak2 saya yg best tanpa masalah...
seronok tengok kanak2 main kejar2...lari2..main buaian...gelongsor..huh..best sey
nk join tapi terbaca pulak
*taman permainan ini untuk kanak2 bawah 12 tahun...aku dah 18 going to 19..tak sesuai ok..
tengah syok tengok kanak2 ni main tiba2 terpandang sorang mamat ni teman adik perempuan dia main kat playground ni...wooowwwww....best sey ada abang mcm tu...layan adik main kat playground...suka2..opsss..terlebih sudah..

saya sangat suka memerhati..maka berhati2 laa dengan mata saya..hhaha
one more yg aku perasan semalam, most of the children datang dengan ayah diorang...mak2 takde pun...ayah2 ni la yg layan anak2 diorang main kejar2..suka nya tengok diorang tu...hopefully aku akan dpt husband mcm diorang nie...huhu...

*okay..saya terasa nak ada anak..sebab geram tengok kanak2 riang ni bermain...comel sgt...hurmm..nak anak tapi tak nak kawin..boleh tak??haha..boleh je kan tapi at the same time tak boleh...ada misi yg perlu dilaksanakan dulu...

p/s: to my future husband, hopefully anda adalah ayah yg penyayang and akan layan anak2 saya seperti mereka ok...hahaha...okay bella, stop dreaming...